2013 m. vasario 20 d., trečiadienis

PASIDARYK PATI ORIGINALIAS STALO KORTELES



"Grožis slypi paprastume" - dievinu šią frazę. Šį posakį galima pritaikyti ir kuriant šventinius papuošimus, juk dažnai norint sukurti ką nors ypatingo mėgstame persistengti. Tačiau iš tiesų tereikia geros idėjos ir žinoti keletą gudrybių padėsiančių nepriekaištingai tą idėją įgyvendinti. Pažvelkite ką galima pasigaminti tiesiog panaudojus butelio kamštį.



Nuo ko pradėti?

Iš pradžių reikia apsispręsti kokias spalvas norėsite akcentuoti savo šventėje. Yra daugybe gražių derinių, tačiau patariu rinktis tas spalvas, kurios asmeniškai jums yra gražiausios, tik nesivaikyti madų arba dar blogiau, nedarykite taip pat kaip darė Jūsų bendradarbė ar kaimynė. Jeigu neturite mėgstamiausios spalvos, gal turite mėgstamiausią gėlę? Svarbiausia yra turėti prie ko, liaudiškai tariant "prisirišti", kad būtų išlaikytas vientisas stilius, viskas tarpusavyje derėtų. 


Šiuo atveju aš pasirinkau šokoladinę ir medaus auksinę spalvas ir norėjau autkreipti dėmesį, kad geriausia kai spalvos yra kontrastingos, viena šviesi, kita tamsi. Kaip matote, mums prireiks keleto įprastų priemonių: popieriaus, pieštuko, rašiklių, žirklių ir klijų, taip pat keliu skirtingo dydžio ir formų trafaretų, o slaptas ingredientas - butelio kamštis.



O kodėl taip?


Jau seniau pastebėjau, kad darbeliuose iš popieriaus labai svarbus sluoksniškumas. Patariu naudoti bent jau du skirtingus popieriaus sluoksnius, nes taip papuošimas atrodo turtingesnis. Darant šia kortelę naudojau tris sluoksnius, tačiau pirmas ir trečias sluoksnis iš to pačio popieriaus. Man labai patinka ovalas, todėl pirmoji detalė būtent tokios formos, tačiau gali būti ir kvadratas arba apskritimas. Antroji detalė padaryta iš rankdarbių parduotuvėje pirkto trafareto, gal kiek per dažnai ši forma visur naudojama, tačiau ji vis dar man graži. Ant trečiosios detalės tiesiog užrašiau stalo numerį ir iškirpau užapvalintus kraštus, kad derėtų prie kitų dviejų detalių.



Ir viskas?



Jau beveik baigta, tik dar viena maža gudrybė: kai iškirpsite detales, patariu nuspalvinti kraštelį rašikliu priderintu prie bendros spalvinės gamos, pamatysite, vaizdas iš kart pagyvės. Viska suklijuojate ir įsmeigiate į įpjautą butelio kamštį, kaip matote gražiai atrodo ir vertikali ir horizontali kortelė.  



Pasidaryk pati







Komentarų nėra:

Rašyti komentarą